Nie wiadomo jeszcze, czy aktualizacja podglądu wydania systemu Windows 8 może spowodować zniknięcie tego błędu programu.
Po ponownym uruchomieniu urządzenia, może być ponownie używany jako normalny. Istnieje jednak ryzyko utraty danych, jeżeli nie zostały one zabezpieczone na czas. Proponowane rozwiązanie polega na wyłączeniu wszystkich urządzeń sieciowych, ale prowadzi to również do obecnej utraty Internetu.
