Jak wyłączyć rozpoznawanie twarzy na Facebooku
Jeśli nie chcesz, aby Facebook zasugerował swoim znajomym, aby zaznaczyć jeden na zdjęciach, musisz wyłączyć tę funkcję. W domyślnym ustawieniu został on aktywowany przez Facebook.
Musisz teraz zalogować się na swoje konto na Facebooku.
Teraz kliknij na konto
Wybierz ustawienia prywatności
Po lewej stronie w pozycji menu zdefiniowanej przez użytkownika
Kliknij poniżej na ustawienia użytkownika
Dla przyjaciół sugerują zdjęcia mnie — > Edytuj ustawienia kliknij
Teraz otwiera się nowe okno.
następnie kliknij strzałkę w dół po prawej stronie w środku i wybierz zablokowany.
