Nieużywane ikony są przenoszone do „nieużywanych skrótów plików“ przez czyszczenie. Folder nie istnieje, ponieważ jest tworzony tylko przy pierwszym czyszczeniu pulpitu, który następnie jest wykonywany (automatycznie) co 60 dni. Ręcznie tę funkcję można wykonać za pomocą przycisku „Czyść teraz pulpit“ (w oknie dialogowym „Elementy pulpitu“).
Po uruchomieniu Asystenta Oczyszczania pulpitu kliknij przycisk „Kontynuuj“, wybierz wszystkie skróty, które nie powinny być usunięte (są one wyłączone przez Ciebie przez odpowiednie pole wyboru).
Po dalszym potwierdzeniu, otrzymasz przegląd przesuniętych linków. Po tej akcji znajdziesz nieużywany folder skrótów pulpitu na pulpicie.
