Wiele stron internetowych łączy się z Twitterem, Facebook & Co z przyciskami „Like“. To już zbiera dane niezauważone przez użytkownika, gdy strona jest załadowana i profile surfowania mogą być tworzone. Ochrona ochrony danych może być chroniona w następujący sposób.
Dezaktywowane przyciski mogą być aktywowane przez użytkownika, tylko wtedy istnieje połączenie dla tej jednej strony i dla konkretnej usługi. Za pomocą drugiego kliknięcia można przedstawić rekomendację dla odpowiedniej sieci społecznej. Jeśli nie dbasz o stałe połączenie, możesz ustawić go pod ikoną biegów, ale później go ponownie wyłączyć.
